Gizlilik Bildirimi

Giriş

Bu Gizlilik Bildirimi, Birleşik Krallık Kanunlarına göre kurulmuş bir tüzel kişilik olan Lavin Mobilya ve onun şubeleri, üye firmaları ve ilgili birimleri ile birlikte “Lavin Mobilya Ağı” olarak anılan ağın bir üyesi olan

Lavin Mobilya Türkiye[1] için geçerlidir.Lavin Mobilya Türkiye, birbirinden bağımsız üye şirketlerden oluşmakta olup, her bir Deloitte Türkiye üye şirketi ayrı tüzel kişiliklere sahiptir ve bu Gizlilik Bildirimi her bir tüzel kişiliğe ayrı ayrı ve bağımsız olarak uygulanır.

Lavin Mobilya Türkiye (Gizlilik Bildirimi’nde “biz” veya “bizim” olarak anılabilir), gizlilik kurallarına önem veren global bir firma olup,

Lavin Mobilya Ağı içerisinde bu internet sitesini hizmete sunmaktadır. Bu Gizlilik Bildirimi’nde internet siteleri aracılığı ile toplanan ziyaretçi bilgilerinin nasıl toplandığı, işlendiği ve korunduğu açıklanmaktadır.

Bu Gizlilik Bildirimi’nde bilgileriniz zaman zaman “kişisel veri” olarak ifade edilmektedir. Ayrıca internet sayfamızda kişisel verilerinizin toplanması, korunması ve depolanmasına ilişkin olarak “işleme” ifadesi kullanılabilir.

“Bu internet sitesi” ya da “internet sitemiz” şeklinde tanımlanan internet sayfaları ile belirtilmek istenen, sadece lavinmobilya.com internet sitesinin özel bir uzantısı olan ve bu sitenin sağ üst köşesinde Lavin mobilya Türkiye’ye atanmış lavinmobilya.com ile başlayan internet siteleri anlamına gelmektedir. Bu Gizlilik Bildirimi, diğer lavinmobilya.com uzantılı başka internet siteleri için uygulanmaz. Bu nedenle diğer “lavinmobilya” uzantılı internet sitelerinde dolaşan ziyaretçilerimizin, kişisel verilerini paylaşmadan önce bu sitelerde yer alan gizlilik bildirimlerini okumasını tavsiye ederiz.

Bu internet sitesini kullanarak, Gizlilik Bildirimi’nde tarif edildiği şekilde bilgilerinizin işlenmesini kabul etmiş bulunmaktasınız. Gizlilik Bildirimi’ne ilişkin herhangi bir sorunuz olması durumunda, lütfen bu internet sitesinde yer alan Bize ulaşın bölümünü veya info @ lavinmobilya.com e-posta adresini kullanınız.

Veri Toplama

Bu internet sitesini kullanırken herhangi bir kişisel veri paylaşmak zorunda değilsiniz. Bu internet sitesi sadece ziyaretçiler tarafından gönüllü ve bilinçli olarak paylaşılan bilgileri toplamaktadır. Paylaşılan bilgiler, bunlarla sınırlı olmamakla birlikte, isim, iş unvanı, şirket adresi, e-mail adresi, telefon ve faks numaralarını içermektedir. Bize iletmiş olduğunuz blog, forum, wiki ya da diğer sosyal medya mecralarındaki paylaşımlarınızı da muhafaza edebiliriz.

Kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen amaçlarla, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (“Kanun”)  öngörülen temel ilkelere uygun olarak Kanun’un 5 inci maddesinde belirtilen; kanunlarda öngörülmesi, sözleşmenin ifası, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi, tarafınızca alenileştirilmiş olması ve ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla Lavinmobilya meşru menfaati sebeplerine dayalı olarak toplanabilmektedir.

Genel olarak internet sitemizi ziyaret edenlerden “özel nitelikli kişisel verileri” (ırk/etnik köken bilgileri, dini inanışlar, sabıka kaydı, fiziksel ve sağlık verisi vb.) talep etmemekteyiz. Sadece gerekli olduğu durumlarda ve açık rızanızın alınması koşulu ile bu verileri toplayabilir ve işleyebiliriz.

Log Bilgileri, Çerezler (Cookies) ve Web İşaretçileri

Bu internet sitesi; IP adresi, internet tarayıcısı tipi ve dili, erişim zamanları ve internet sitesi adresleri gibi standart log bilgilerini toplamaktadır. Bu internet sitesinin iyi bir şekilde yönetilmesi ve ileri seviyede kullanım rahatlığının sağlanabilmesi için bizim tarafımızdan ya da hizmet sunucumuz tarafından toplu veri toplamak için çerezler (cookies) (kullanıcının tarayıcısında depolanmış kısa text dosyaları)  ya da web işaretçileri (bu internet sitesinin belli sayfalara ya da belirli tanımlama bilgilerine erişen ziyaretçileri sayabilmesine imkan sağlayan elektronik görseller) kullanılabilir. Bu çerezleri ve diğer takip teknolojilerini nasıl kullandığımız ile ilgili detayları ve bunları nasıl kontrol edebileceğiniz ile ilgili bilgileri Çerez (Cookie) Bildirimi bölümünde bulabilirsiniz.

Veri Kullanımı

Zaman zaman bu internet sitesi aracılığı ile kişisel verilerinizi paylaşmak durumunda kalabilirsiniz; örneğin, özel bir içeriğe erişmek, bir organizasyona veya ankete katılmak ya da ilgilendiğiniz bir alan hakkında detaylı bilgi almak için bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda paylaştığınız bilgiler, talebinizi yerine getirebilmek amacıyla işlenebilir. Ayrıca pazar araştırmaları/genel araştırmalar kapsamında sizlerle iletişime geçebiliriz. Dilediğiniz zaman, size ilettiğimiz e-posta ve diğer paylaşımları durdurmamızı bizden talep edebilirsiniz.

Bilgilerin Üçüncü Kişiler ile Paylaşımı

Toplanan kişisel verileriniz, bu Gizlilik Bildirimi’nde açıklanan amaçlar ile Kanun ve ilgili düzenlemeler kapsamında aktarılmasını gerektiren sebepler ve veri güvenliğinin sürekliliğinin sağlanması amaçlarıyla sınırlı olarak ilgili hizmetlerinden faydalandığımız ve iş birliği içinde bulunduğumuz şirketler ve Lavinmobilya Türkiye’nin de bünyesinde yer aldığı DTTL ve DTTL’nin ağında bulunan üye firmalara ve onlarla ortak kullanılan veri tabanlarına aktarılabilmektedir.

Bloglar, Forumlar, Wikiler ve Diğer Sosyal Medya Araçları

Bu internet sitesi diğer kullanıcılarla içerik paylaşmanıza olanak sağlayan birçok blog, forum, wiki ve diğer sosyal medya uygulama ve hizmetlerine (”Sosyal Medya Uygulaması”)  bir platform sağlayabilir. Herhangi bir Sosyal Medya Uygulaması’nda paylaştığınız kişisel ya da diğer herhangi bir veri bu Sosyal Medya Uygulaması’nın üzerinde hiç veya yeteri kadar kontrolümüz olmayan diğer kullanıcılar tarafından okunabilir, alınabilir ve kullanılabilir. Bu sebeple, herhangi bir Sosyal Medya Uygulaması’nda paylaştığınız herhangi bir kişisel ya da diğer verinin diğer bir kullanıcı tarafından kullanımı, kötüye kullanımı ya da suistimal edilmesi durumlarından kesinlikle sorumlu olmayacağımızı beyan ediyoruz.

Veriye Erişim

Verilere erişmek, detaylarını güncellemek ya da artık herhangi bir bilgilendirme mesajı almak istemeyen veya diğer paylaşımları durdurma amacıyla talepte bulunacak ziyaretçiler,  info @ lavinmobilya.com e-posta adresine elektronik imzalı ve mobil imza ile başvuru yaparak ağ yöneticisi ile irtibata geçmelidirler.

Veri Güvenliği

Lavin Mobilya Türkiye olarak, bu internet sitesi aracılığıyla ziyaretçilerin paylaştığı tüm verileri mümkün olan en iyi şekilde ve özenle işleyerek muhafaza ediyoruz ve gizli tutulmasına büyük önem veriyoruz.

Gizlilik Bildirimizdeki Değişiklikler

İşbu Gizlilik Bildirimi üzerinde zaman zaman değişiklikler ve düzeltmeler yapılabilecektir. Herhangi bir değişiklik yapılması halinde sayfanın en üstünde yer alan güncelleme tarihi değiştirilecek ve Gizlilik Bildirimi güncellendiği tarih itibariyle geçerli olacaktır. Yapılan değişiklikleri görmek ve bunların sizi nasıl etkileyeceği hakkında bilgi almak için işbu Gizlilik Bildirimi’ni düzenli olarak kontrol ediniz.